banneri
banneri
 
Etusivu
Kyläesittely
Ajankohtaista
Kyläpalvelut
Harrastukset
Muuta maalle
Ota yhteyttä!
logo
Nostalgiailtamat
Muuta maalle!
Seurantalon vuokraus

Nostalgia-iltamat 2011

Kuudennettoista Nostalgia-iltamat tanssittiin aurinkoisessa ja lämpimässä heinäkuisessa kesäillassa. Kiitokset kaikille mukana
olleille, niin vieraille, esiintyjille kuin talkooväellekkin. Tavataan taas Nostalgia-iltamien merkeissä heinäkuussa 2012.
NOSTALGIAILTAMAT  2011
”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa”
Nostalgia-iltamat jälleen tulevana torstaina 14.7.


Kuudennettoista Nostalgia-iltamat tanssitaan ensi torstaina 14.7. klo 20 alkaen  Peiposjärvellä seurantalolla. Tanssit tahdittavat totuttuun tapaan oman kylän pojat Kari Vepsä ja Trio Leikas. Luvassa on ainutlaatuinen Kuusibaari, museoajoneuvot pihan reunamilla, rapsakoita lettuja ja kahvia, lähes 50-päinen talkooväki, vakiokävijöitä ulkomaita myöten ja ensikertalaisia nauttimassa kesäillasta.

Perinteisesti hyvän, heinäkuisen sään hellimään tapahtumaan odotellaan tälläkin kertaa yleisömenestystä. Tänä vuonna Nostalgiailtamat ajoittuvat  nimittäin keskelle parasta lomakautta heinäkuun puoliväliin. Viime vuonna, aivan heinäkuun alussa pidettyihin tansseihin kokoontui  noin kuusi ja puolisataa vierasta nauttimaan  iltamien tunnelmasta seurantalon alueelle . 

Aitoa tunnelmaa

Nostalgiaillan ideaja konsepti on osoittautunut ainutlaatuiseksi ja se on haluttu säilyttää vuosien mittaan  omanlaisenaan.  Vain pieniä, yleisön viihtymistä palvelevia uudistuksia on tehty. Viime kerralle uusittin ja laajennettiin Kuusibaari, mikä keräsi  runsaasti kiitosta asiakkailta. Tälle kerralle tuplataan  koivujen reunustama ulkotanssitila, lisäksi valssia voi keinahdella ja tangoa taivutella sisällä Talon tiivistunnelmaisessa salissa.
Letut ovat myös iltamavieraiden suosiossa. Viime suvena lettutaikinaa tehtiin iltaa varten  93,5 litraa. Kylän emännät tekevät tälle kerralle taikinaa jo täydet 100 litraa ja tarvittaessa varaudutaan tekemään lisää illan mittaan.
Nostalgiailtamissa pääsee ihastelemaan vanhoja kulkupelejä.  Muun muassa viime heinäkuussa nähtiin parisenkymmentä toinen toistaan hienompaa museoajoneuvoa moottoripyöristä ja mopoista traktoreihin ja linja-autoihin. Myös tänä vuonna museoajoneuvojen kuljettajat  apukuskinsa,   rahastajansa tai takapankolla istujansa kerä kutsutaan pääsymaksutta mukaan. Myös vieraat voivat halutessaan pukeutua illan teeman mukaisesti.
Nostalgiailtamat ovat koko perheelle soveltuva kesätapahtuma, vieraiden ikähaitari on vauvasta isovaariin. Myös nuoriso on ollut  runsain joukoin mukana  nostalgiaillassa. Illan fiilis syntyy myös ihmisten leppoisasta yhdessäolosta, jolla tavoitetaan jotakin 60-luvun iltamatunnelmasta.

Kultaisesta nuoruudesta Onnenmaahan

Lapsuutensa ja nuoruutensa Siikamäessä viettäneet Kari Vepsä ja Leikkaan veljekset Paki ja Upi nousevat lavalle yhdessä kerran vuodessa, ainoastaan Peiposjärven Seurantalolla. He aloittivat soittamisen  samalla talolla 60-luvun lopulla. Nykyisin kokoonpanoa täydentää Juse Venäläinen.
Nostalgiaillan musiikki alkaa Kultaisella nuoruudella ja päättyy Onnenmaahan. Yhdeltätoista tulee Hopeinen kuu Upi Leikkaan tulkitsemana. Illan nimikkosävellys Nostalgia-kappale ja sen tarttuva kertosäe ”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa...” soi varmasti illan aikana useampaan kertaan. Juse Venäläinen sanoitti ja sävelsi sen viime vuonna Nostalgiailtamien 15-vuotisjuhlan kunniaksi.
Siikamäki-Peiposjärven kylä on esittänyt  julkisen tanssin kutsun myös  Pieksämäen päättäjille. Mahdollisimman monen  kaupunginhallituksen jäsenen ja valtuutetun sekä varajäsenen toivotaan osallistuvan klo 22:n kieppeillä soitettavaan,  leppoisaan Vaikuttaja-Valssiin.
Kaiken kansan Tanssi-iltamareissulle suunnataan Pieksämäeltä Varkauteen päin, josta kurvataan oikealle Siikamäen asemalle. Reilun kilometrin ajon jälkeen käännytään vasemmalle, jossa viiden kilometrin päässä odottaa Talo ja tanssit.

Nostalgiailtamat tanssitaan ja nautitaan Seurantalolla Peiposjärvellä (Peiposjärventie 1673) torstaina 14.7.2011 klo 20.00 alkaen. Opastus valtatie 23:lta Siikamäen aseman kohdalta.

Tuula Eloranta

Leikkaat tanssissa

Leikkaan kaksosveljekset Paki (2. vas.) ja Upi tanssittavat nuoruuden ystävänsä Kari Vepsän kanssa jälleen Nostalgiailtamissa.


Iltamajärjestäjiä

Siikamäki-Peiposjärven kylä toivottaa hymyssä suin iltamaväen vauvasta vaariin tervetulleeksi. Luvassa on kaiken kansan tunnelmallinen, leppoisa kesäilta.
Iltamamainos

Nostalgiailtamat 2004 Nostalgiailtamat 2005 Nostalgiailtamat 2006 Nostalgiailtamat 2007 Nostalgiailtamat 2008 Nostalgiailtamat 2009
Nostalgia-iltamat 2010