banneri
banneri
 
Etusivu
Kyläesittely
Ajankohtaista
Kyläpalvelut
Harrastukset
Muuta maalle
Ota yhteyttä!
logo
Nostalgiailtamat
Muuta maalle!
Seurantalon vuokraus
Kuvia kesän 2008 Nostalgiailtamista 

Iltamayleisöä palveli perinteiseen tapaan Kuusibaari juhlajuomineen ja buffetti muurinpohjalettujen ja mansikkahillon voimalla. Buffetti tarjosi lettujen lisäksi mm. hyviksi kehuttuja grillimakkaroita, kahvia, virvokkeita ja makeisia.

Nostalgiailtamia suosi sää ja yleisöä saapui paikalle ennätyslukuisesti. Kari Vepsä ja Trio Leikas tanssittivat juhlakansaa iltamaillan ajan. 

Tänäkin vuonna ns. vanhoilla ajoneuvoilla alueelle saapuneet (kaksi henkilöä/ajoneuvo) pääsivät sisään ilmaiseksi.

Tapahtumalla on selkeästi omat vakio asiakkaat lähikaupunkien ja kuntien alueelta. Uusia asiakkaita oli selkeästi enemmän kuin yhtenäkään edellisenä vuotena. Silmiinpistävää oli nuorten aikuisten määrän kasvaminen.

Siikamäki-Peiposjärven kyläyhdistys ry. ja kylän seurat kiittävät lämpimästi tanssikansaa, talkoolaisia, esiintyjiä ja kaikkia tahoja, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa tilaisuuden onnistumiseen. Tapaamme jälleen kesän 2009 Nostalgiailtamissa.


Huom! Kuvat avautuvat isompina, kun "klikkaat" kuvaa.

Tämän illan tähti. Viimehetken palaveri ennen yleisön saapumista.

Seurojentalolle virtaa tanssijoita katkeamattomana jonona.

Kuvassa kuuluisa kuusibaari.
Kesäillan "kunkku" on kuusibaari. Buffetti valmiina palvelemaan asiakkaita. Letut mansikkahillolla kahvin kera, sillä käynnistyi monen kesäinen ilta.

 

Nostalgiailtamat ovat koko perheen tapahtuma.

Herrat pohtivat mopon kaasuttimen salaisuuksia. Iltamayleisö sai nauttia todellisesta kesäillasta. Hetken lepotaukokaan ei tee haittaa. Tanssin tahdit takaa Kari Vepsä & Trio Leikas
Kari tuntee talon ja suuren osan yleisöstään. Tämä tunne välittyy meihin kaikkiin paikalla olijoihin. Minkä nuorena oppii sen "vanhana" taitaa. Kapulat ja rodit istuvat  Upin käsiin. Paki ja haitari on siinä semmoinen pari. Juse tuo musiikkiin moni-ilmeisyyttä kosketinsoittimen avulla.
Tauon alkamiseen on aikaa noin kymmenen minuuttia ja makkarat ovat paistumassa. "Lettupatteristo" on myös valmiina tauon alkamiseen. Ilta alkaa hämärtyä ja Kuusibaari on melkoisen täynnä. Näissä iltamissa voi vapaasti valita ulkolavan tai sisälavan välillä.
Ranskalaista tyylikkyyttä suoraan Pieksämäeltä. Tyyliä Saksanmaalta. Suomen kesä on säiden suhteen arvaamaton, kuten kuvasta voi päätellä. Jokamiehellähän on omasta takaa "avoauto" takapihalla.
Osa vanhojen ajoneuvojen harrastajista on omien puheidensa mukaan, vain kerran vuodessa liikkeellä omalla ajoneuvollaan. Illan hämärtyessä iltamat jatkuvat reippaassa hengessä. Tällaisessa tilaisuudessa on ilo olla töissä. Tältä paikoitusalueena toiminut pelto näytti  klo 21.30.
  
Tämä kuva on otettu paikoitusalueen toiselta reunalta kohti seurantaloa klo 21.35. Tämän kuvan aikana otettiin seuraava paikoitusalue käyttöön. Nämä ajoneuvot kiinnostivat kaikkia. Iltamat kannattaa ikuistaa. Mikä onkaan mukavampi tapa tavata tuttuja.
Nuoriso ja iltamat kuuluvat yhteen. Sisään tyylikkäästi autolla. Vain Peiposjärvellä voi viettää Nostalgiailtamia.
Parasta tanssikansalle.
Sopu sijaa antaa. Tanssikansa väistyy "vanhempansa" tieltä. Vanhat ajoneuvot ohjattiin turvallisesti järjestysmiesten toimesta niille varatulle alueelle. Buffetin puolella riitti "huisketta".
Lipunmyyjät jututettiin viimeisen  päälle. Arvokkaan näköinen rivi. Näitä kelpaa nuorempienkin ihastella. Kuvassa uudempien autonharrastajien tyylikkäät autot.
Kun sisä- ja ulkolava on täynnä niin onneksi piha on tasainen. Ilta on hämärtynyt ja tanssit jatkuvat molemmilla lavoilla. Todellista kesäyön tunnelmaa myös kaluston puolesta. Kun näin hyvin kunnostettu ja pidetyt autot poistuvat niin yleisökin pysähtyy kunnioituksesta ihailemaan. 
Nostalgiailtamat 2004 Nostalgiailtamat 2005 Nostalgiailtamat 2006 Nostalgiailtamat 2007