banneri
banneri
 
Etusivu
Kyläesittely
Ajankohtaista
Kyläpalvelut
Harrastukset
Muuta maalle
Ota yhteyttä!
logo
Nostalgiailtamat
Muuta maalle!
Seurantalon vuokraus

Nostalgia-iltamat 06.07.2005

tyomaakokous_05_web.jpg (24757 tavu(a)) kuka_05_web.jpg (32978 tavu(a)) kuusibaari_05_web.jpg (23742 tavu(a)) puhku2_05_web.jpg (21157 tavu(a))
kissakallio2_05_web.jpg (18215 tavu(a)) kissakallio_05_web.jpg (20071 tavu(a)) paikoitus_05_web.jpg (15480 tavu(a)) lipunmyynti_05_web.jpg (25449 tavu(a))
yleiso1_05_web.jpg (27572 tavu(a)) asiakkaat_05_web.jpg (29934 tavu(a)) vepsa_05_web.jpg (13984 tavu(a)) ulkolava_05_web.jpg (31705 tavu(a))
yleiso2_05_web.jpg (27808 tavu(a)) ruokailijat_05_web.jpg (27680 tavu(a)) tarjoilija_05_web.jpg (14379 tavu(a)) puhkuhiili_05_web.jpg (18782 tavu(a))
kunnikirja2_05_web.jpg (17646 tavu(a)) kunniakirja_05_web.jpg (10148 tavu(a)) arpajaiset_05_web.jpg (13245 tavu(a))

Takaisin edelliselle sivulle

Alla kuvien muodossa tunnelmia Nostalgia-iltamista.  Voit katsella kuvia suurempina klikkaamalla kuvaa.

Tanssit Peiposjärven Talolla, soittaa Trio Leikas

Nostalgiailtamat kutsuvat kymmenettä kertaa 

Tanssit Talolla Peiposjärvellä heinäkuun alussa ovat taas monen kesäkalenterissa, tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Illan tähti Kari Vepsä odottaa yleisönsä tapaan Nostalgiailtamia ja vanhojen tuttujen tapaamista.
- Se on niin erilainen keikka kuin muut vuoden keikat. Leikkaan veljesten nousemme lavalle kerran vuodessa. Illan fiilis syntyy kuitenkin ihmisistä, jotka kohtaavat vuosien, ehkä vuosikymmentenkin jälkeen. Ihmisten leppoisa yhdessäolo luo sitä 60-luvun tunnelmaa, Kari kiteyttää jokavuotista paluutaan nuoruutensa maisemiin. 

Lapsuutensa ja nuoruutensa Siikamäessä viettänyt  Kari Vepsäläinen lähti armeijaan Tikkakoskelle vuonna –72 ja sitä kautta maailmalle. Opettajavuosien jälkeen 90-luvun puolivälissä alkoi tapahtua sekä Peiposjärven talolla että Karin laulajauralla. Tuolloin hän nousi yhdessä Leikkaan kaksosten, Upin ja Pakin kanssa nuoruutensa esiintymisareenalle Peiposjärvellä vuosikymmenten jälkeen. Nostalgiailtamista on tullut vuosikymmenessä monelle kesän kohokohta. Syksyn sävelen voiton jälkeen vuonna –96 alkoi hulabaloo ja sen jälkeen menestys on siivittänyt Karin laulajauraa.
- Työ on nyt laulamista ja Nostalgiailtamiin tullaan taas heinäkuun alussa, Kari summaa. 

Yhä edelleen mielessä vilahtavat omat lapsuuden ja nuoruuden aikaiset asuinmaisemat Siikamäessä ja Rummukkajärven ranta.
- Ja tietysti Siikamäen asema. Siellä tavattiin kavereita ja sieltä lähdettiin kouluun. Sieltä lähdettiin topparoikkaan aamuisin kello kuusi, Kari muistelee ensimmäisiä kesätyökokemuksiaan. 

Ainutlaatuinen kesäilta 

Kari tykkää Nostalgiaillan ideasta ja konseptista, pitää sitä sen verran neitseellisenä ja pyhäntuntuisena, ettei kymmenvuotiskerrallakaan sitä muuttaisi.
- Talon upea miljöö on olemassa, vahva talkoohenki näkyy. Legendaarinen kuusibaari odottaa tulijaa ja ulkolava tanssijaa. Luvassa on toki jotakin pientä yllättävää 10-vuotistaipaleen kunniaksi, mutta mitä, sen Kari haluaa pitää vielä salaisuutena. 

Valssia voi keinahdella ja tangoa taivutella joko Talon salin tiiviissä tunnelmassa tai ulkolavan parketilla. Tauoilla ihaillaan kylän omien poikien Sikspäkin jalannousua. Ylösen Ulla valmistaa taas kymmeniä litroja lettutaikinaa kylän naisten paistettavaksi ja herkkusuitten nautittavaksi. Ehkäpä  Upi Leikkaan Hopeinen kuu kuullaan taas. Nuoriso kokoontuu jutustelemaan. Paikalla nähdään taas vanhoja kulkuneuvoja. Pihan reunamilla halukkaat voivat tutustua kylän tonttitarjontaan ja rupatella muutenkin kylän elämästä. 

Aitoa tunnelmaa 

Tanssit järjestää  nyt jo kymmenettä kertaa vireä Siikamäki – Peiposjärvi –kylätoimikunta yhdessä kylän urheiluseuran, metsästysseuran sekä maa- ja kotitalousseuran kanssa. Tänä vuonna tunnelmoidaan poikkeuksellisesti jo  heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona, siis 6.7. Tanssireissulle suunnataan Pieksämäeltä Varkauteen päin, josta kurvataan oikealle Siikamäen asemalle. Reilun kilometrin ajon jälkeen käännytään vasemmalle, jossa viiden kilometrin päässä odottaa Talo ja tanssit.
-  60-70 – lukujen vaihteessa ilmoituksessa luki yksinkertaisesti: ” Tanssit Peiposjärven talolla. Soittaa Trio Leikas. Tervetuloa!”. Sitä samaa aitoa tunnelmaa haetaan nytkin, lupailee illan tähti Kari Vepsä, oman kylän poika ja jatkaa kesäistä keikkamatkaansa. 

Kymmenvuotis Nostalgiailtamat keskiviikkona 6.7. klo 20 alkaen Talolla Pieksänmaan Peiposjärvellä. 

Tuula Eloranta

Nostalgia-iltama mainoksen pdf tiedostona voit ladata tästä
Ajo-ohjeen iltamapaikalle pdf tiedostona voit ladata tästä