banneri
banneri
 
Etusivu
Kyläesittely
Ajankohtaista
Kyläpalvelut
Harrastukset
Muuta maalle
Ota yhteyttä!
logo
Nostalgiailtamat
Muuta maalle!
Seurantalon vuokraus

Kyläesittely

Siikamäki - Peiposjärvi kylät sijaitsevat valtatie 23:n molemmin puolin Pieksämäen ja Varkauden välillä, Pieksämäen kaupungissa. 
Vireässä kylässämme on 110 asuintaloa, 33 maatilaa, 120 kesämökkiä ja loma-asuntoa, 15 toimivaa yritystä.
Palveluista mainittakoon koulu, ryhmäperhepäivähoitopaikka, kesäkauppa ja kirjastoauto.

Siikamäki - Peiposjärvi alueella on hyvät ulkoilu ja harrastusmahdollisuudet. Alueella on useita kalaisia järviä ja lampia. Järvistä mainittavimmat ovat Maavesi, Peipunen, Rummukka, Ruokojärvi ja Loukee. Lisäksi alueella toimii kaksi virkeää metsästysseuraa ja lukuisia kalastuskuntia. Vääräntielle on rakennettu metsästäjien laavu, joka palvelee kokoontumispaikkana muulloinkin kuin metsästysreissuilla. Kylämme kunnostetulla Maamiesseurantalolla järjestetään vuosittain Nostalgia-iltamat. 

Peiposjärven koululla lapsille on järjestetty maanantaisin ohjattua toimintaa kuten 4H-kerho. Kylämme aktiivinen urheiluseura Peiposjärven Visa pitää lapsille ja nuorille sählyä ja urheilukerhoa ja naisille jumppapiiriä. Lisäksi koululla kokoontuu kansalasiopiston piirejä tarpeen mukaan. Varttuneet kokoontuvat kuukausittain SPR:n Tarinatupaan.   Maa- ja kotitalousnaiset pitävät myös  vatsat kylläisinä useimmissa kylän tapahtumissa. Lisäksi kylällämme toimii aktiivinen kyläyhdistys.

Katso Power Point esittely kylästä

kartta

Siikamäki - Peiposjärvi alue on ihanteellinen alue asua maalla, mutta kuitenkin lähellä kaikkea.     

Täältä ehtii töihin Pieksämäkeen varttitunnissa ja Varkauteen puolessa tunnissa. Suuremmatkin kaupungit, kuten Kuopio, Jyväskylä, Savonlinna ja Mikkeli ovat noin tunnin ajomatkan päässä.

Rautateitse Pieksämäeltä on tunnetusti hyvät yhteydet. Joroisten lentokenttä palvelee aluettamme puolen tunnin ajomatkan päässä.

Sisävesisatamat palveluineen (pursiseurat ym.) löytyvät läheltä Varkaudesta ja Joroisista, joista on yhteydet Saimaan vesireitteihin.

Katso karttaikkuna-palvelu